Tot ceea ce trebuie sa stii despre ambalare

about strapping pet pp film composite strap

Tot ceea ce trebuie sa stii despre ambalare

Tot ceea ce trebuie sa stii despre ambalare / legare cu banda

Ambalarea sau legarea cu banda a produselor este una dintre cele mai utilizate mijloace de a impacheta produsele in industria de ambalare. Exista cateva tipuri de materiale pentru ambalare care sunt cel mai utile in urmatoarele situatii:

  • atasarea obiectelor de paleti, cutii
  • asigurarea încărcării uniforme și a ambalării pieselor din sticlă, lemn și metal
  • inchiderea cutiilor si pachetelor
  • reintarirea cutiilor din lemn, lăzi sau cutii din alte materiale
  • securizarea obiectelor

Otelul este cel mai important si are cea mai mare forta de tensiune, astfel ca ambalarea cu acesta este foarte de incredere. Este disponibila in diferite latimi si grosimi, dar variaza si in functie de calitate. Otelul este folosit, in principal, pentru ambalarea produselor care sunt ascutite si calde. Cand te gandesti la ce tip de banda sa apelezi cand vrei sa ambalezi produsele, si ai in minte otelul, va trebui sa te intrebi:

  • Este incarcatura grea si stabile?
  • Produsele vor fi transportate pe distante lungi?
  • Vor trebui coborate si urcate pana la destinatie?

Daca raspunsul la aceste 3 intrebari este pozitiv, atunci banda de otel, compozit sau PET este alegerea potrivita pentru tine.

Benzile de plastic sunt mai potrivite pentru incarcaturi mai usoare. Sunt disponibile in diferite latimi, lungimi si polimeri. Aceste curele oferă o alungire mai mare, dar dezavantajul lor este că se pot rupe la o sarcină excesivă. Cu toate acestea, țesătura din poliester pentru ambalaje, în multe industrii este cea mai bună alternativă la benzile de oțel. Banda din poliester (PET), de exemplu, ofera o tensiune excelenta pentru incarcaturile rigide si, in acelasi timp, banda se uzeaza foarte lent. Este nevoie sa diferentiati intre banda de plastic si cea de poliester. In ciuda anumitor diferente, benzile de plastic sunt numite “legaturi-poli”. Urmatoarele informatii te vor ajuta sa faci deosebirea intre ele. Prima este data de faptul ca banda din poliester este mai moale, cealalta este ca poate rezista la o tensiune mai mare.

Avand in vedere ca produsele sunt ambalata de multi ani, banda de ambalare s-a dezvoltat o data cu dezvoltarea procesului de ambalare. Totusi, ar trebui sa fie accentuat faptul ca cele mai bune si des folosite benzi sunt cele de otel si de plastic. Fiecare dintre acestea au avantajele si dezavantajele lor, asadar, este bine sa alegi care este mai buna pentru nevoile tale inainte de a incepe ambalarea. Este mai dificil sa spunem ca una este mai buna decat cealalta avand in vedere ca fiecare are punctele sale forte si puncte slabe. Calitatea poate, de asemenea, varia de la un furnizor la altul, astfel ca, este o idee buna, inainte sa cumperi, sa cunosti toate caracteristicile benzilor oferite de acestia si sa compare cu incarcatura si produsele pentru care acestea vor fi folosite.

Distribuie aceasta postare


Întrebare produs

Avem nevoie de următoarele informații pentru a pregăti o ofertă. Veți primi o ofertă pentru produs pe e-mail în curând.