Mașini de legat

Mașinile de legat sunt folosite în procesul de ambalare pentru a asigura cu bandă cutiile și paleții. Mașinile de legat sunt concepute pentru a simplifica procesul de ambalare, economisind timp și stres în perioadele de vârf. Dacă aveți o linie de producție aglomerată în spațiul dumneavoastră de lucru, folosirea unei mașini industriale de legat vă poate asigura că produsele dumneavoastră sunt ambalate corespunzător. Cu ajutorul unei mașini de legat, tensionarea, tăierea și sigilarea produselor pot fi automatizate. Mașinile de legat grăbesc procesul de ambalare considerabil, prin automatizarea întinderii și fixării benzii.

Legarea este o soluție excelentă pentru asigurarea bunurilor pentru transport sau depozitare. Poate fi folosită pentru a asigura aproape orice, de la produse fragile la încărcături grele. Prodsele care urmează a fi legate pot fi ambalate în carton sau împachetate. Acest proces este folosit în principal pentru a lega paleți sau mai multe bunuri împreună. Mașinile de legat vă vor crește productivitatea și vor  acceleraprocesul de ambalare. În plus, mașinile de legat sunt ușor de folosit și sigure.

Oferim o gamă largă de mașini legat de înaltă calitate la prețuri accesibile. Pe site-ul nostru puteți găsi următoarele tipuri de mașini de legat:

 • Mașini semi-automate de legat
 • Mașini automate de legat
 • Înfoliatori paleți

Mașinile de legat au garanție, certificate CE și sunt deservite în Europa. Oferim livrare rapidă la adresa dumneavoastră din România.

 • Masina de legat banda HIPO 5-15mm Masina semi-automata de sigilat cu banda pentru banda de plastic PP

  649
 • Masina semi-automata legare banda tip cutie HIPO BOX banda PP 6-15mm

  699
 • Masini de sigilat cutii FLEX TAPE 48-72mm (banda Kraft sau BOPP)

  1,899
 • Mașină semi-automată de format cutii de carton FLEX BOX

  2,199
 • Mașină de legat și banderolat ECOBAND-S Hârtie & OPP 12mm

  2,199
 • AUTOMA Masina de bandat automata pentru banda PP 9-12mm

  2,599
 • Masina legare cu banda palet COMBO pentru banda PET/PP 9-16mm

  2,799
 • Mașină de legat automată cu hârtie și OPP ECOBAND-B4620 30mm

  2,799
 • Masina automata sigilat banda PP HIPO PRO 5-12mm

  2,8902,990
 • Mașină automată de sigilat cutii de carton AUTO-TAPE 48-72mm (Bandă Kraft sau BOPP)

  4,199
 • Mașină automată sigilare cutii TOP TAPE 48-72 mm (Bandă Kraft sau BOPP)

  4,199
 • Mașină de Curele Orizontală Automată HAMMER pentru bandă PP sau PET 9-15mm

  19,980

Mașini de legat

Mașinile de legat accelerează procesul de ambalare și scad oboseala operatorului prin reducerea cantității de muncă fizică cerută de legarea și sigilarea manuală a pachetelor. Ele sunt folosite în transportul de volum mediu spre mare, cum ar fi rampele de încărcare și centrele de ordonare a comenzilor.

Oferimi o linie completă de mașini de legat automate, semi-automate, și obișnuite, pentru aproape orice industrie, utilizare și buget. Gama noastră de modele cuprinde mașini concepute pentru a lega pachete de aproape orice dimensiune și tip, într-o varietate de diferite configurații.

Oferim mașini de legat cu masă rotativă, cu braț rotativ, cu legare laterală, cu bandă transportoare și complet automatizată, de dimensiuni standard sau la comandă, pentru utilizări obișnuite sau complexe. Punctul forte al liniilor noastre de mașini este versatilitatea lor. Nu aveți în mod special nevoie de un înfoliator paleți sau de o mașină de înfoliat – echipamentul nostru poate face față oricărui tip de încărcătură.

Cum funcționează o mașină de legat?

HIPO semi-automatic strapping machine 5-15mm (3/16" to 9/16") banding machine for plastic PP strap

Mașinile de legat se folosesc cel mai mult cu bandă de polipropilenă (PP), polietilenă (PET), sau hârtie. Mașinile de legat facilitează ambalarea și împachetarea . Banda de hârtie, PP sau PET e introdusă în mașină prin partea inferioară, iar apoi folosită pentru ambalarea pachetului. Mașina semi-automată permite legarea rapidă și ușoară a pachetelor.

Mașinile de legat sunt stabile și permit o legare fiabilă și eficientă. Nu este necesară o pregătire specială pentru muncitorii care operează o mașină semi-automată. Mașinile noastre de legat sunt robuste și nu au nevoie de multă mentenanță. Atât folosirea unei mașini de legat semi-automate, cât și îndepărtarea benzii sunt foarte simple. Mașinile de legat semi-automate sunt foarte silențioase datorită motorului modern DCcontrolului electronic al voltajuluiși sunt, de asemeneapotrivite pentru benzile PP mai subțiri. În plus, mașinile semi-automate de legat pot fi manipulate în siguranță și nu aveți nevoie de o pregătire specială pentru muncitorii care le utilizează. Un avantaj important al mașinilor noastre de legat semi-automate îl reprezintă ajustarea automatiă a tensiunii benzii, pentru a preveni deteriorarea pachetelor mai sensibile și pentru a proteja mai eficient produsele mai mari. Mașinile de legat sunt destul de înguste, astfel încât ele pot fi cu șurință transportate prin spații mici, dar sunt suficient de robuste pentru a fi folosite în orice condiții. Siguranța la locul de muncă, ușurința utilizării, eficiența, economisirea timpului de ambalare și calitatea sunt, așadar, atribute la nivel de excelență pe care le atașăm mașinilor noastre de legat semi-automate.

Mașinile semi-automate de legat sunt folosite pentru ambalare prin tensionare și termosigilare, în domeniul transporturilor, în manipularea volumelor medii spre mari, cum ar fi în cazul rampelor de încărcare sau a centrelor de ordonare a comenzilor. Mașinile semi-automate de legat au nevoie de un operator care să alimenteze banda în jurul pachetului, în timp ce mașina tensionează și termosigilează automat benzile. Ele grăbesc procesul de legare și reduc oboseala operatorului prin eliminarea nevoii de a avea un muncitor care să tensionieze și să sigileze manual benzile.

Preț mașini de legat

Semi automatic plastic strapping machine for PP strap

Prețul unei mașini de legat depinde de o multitudine de factori, însă, vă puteți aștepta la o recuperare a investiției în câteva luni, dacă luați în calcul timpul economisit în ambalarecreșterea productivității ambalării și economiile directe din costurile clemelor și dispozitivelor de etanșare. În plus, angajații vor fi mult mai satisfăcuți datorită faptului că le faceți munca mai ușoară și mai sigură.

Prețurile mașinilor de legat variză de la opt sute la peste o mie de euro, sau, în unele cazuri la câteva mii de euro. Prețul unei mașini de legat depinde de calitateastabilitatea, puterea, mobilitatea și lățimea benzii.

Ce tip de mașină de legat ar trebui să folosiți?

La fel ca și în cazul fiecărie decizii pe care o luați referitor la afacerea dumneavoastră, produsul trebuie să fie în centru. Un depozit care gestionează volume mari va avea nevoie de o mașină diferită față de acele afaceri care ambalează produse foarte rar. Stabilirea unui proces eficient de ambalat poate fi cheia pentru a asigura clientul că toate nevoie lui vor fi împlinite și că spațiul dumneavoastră de lucru rămâne curat și organizat.

Mașini automate de legat

Folosirea unei mașini de legat este ideală pentru producția la scară mare. Odată ce ele au fost setate corespunzător, tot ceea ce trebuie să faceți este să plasați pachetul sau cutia pe spațiul indicat, să apăsați butonul și ați terminat în câteva secunde. După cum s-a menționat mai sus, procesul include tensionarea și tăierea, astfel încât dumneavoastră trebuie doar să evacuați pachetul si să-l pregătiți pe următorul. Ca alternativă, mașinile automate de legat pot fi ambalate într-o linie de ambalare unde întreg procesul de ambalare este automatizat.

Mașini semi-automate de legat

Dacă doriți să legați produsele repede, însă aveți nevoie de o soluție mai economică pentru afacerea dumneavoastră, o mașină semi-automată de legat este o alternativă viabilă. Deși are nevoie de mai multă interacțiune din partea utilizatorului decât variantele automate, totuși va mări eficiența ambalării. Diferența principală o constituie faptul că odată ce o cutie sau un pachet a fost plasat pe echipament, operatorul trebuie doar să alimenteze cu bandă și să angreneze mașina. Odată finalizat procesul, funcțiile mașinii semi-automate de legat au fost la fel de eficient realizate ca cele ale unei mașini automate de legat.

Înfoliatori paleți

Înfoliatorii paleți sunt concepuți pentru ambalarea bunurilor încărcate pe paleți. Un înfoliator paleți aplică benzile pe palet, în pozițiile corespunzătoare. Înfoliatorul paleți va întinde ulterior benzile în jurul produselor.

Înfoliatorii paleți sunt concepuți de către specialiști pentru agențiile de transport și depozitele mari. O șină de ghidare este introdusă sub palet, iar cu ajutorul ei banda este manual plasată în jurul paletului și a bunurilor, după care se tensionează, se taie și se sudează de către înfoliatorul paleți. Asigurarea europaleților grei durează doar câteva momente și scutește personalul depozitului de munca manuală obositoare și anevoioasă.

Aparate de legat bandă cu acumulatori

Pentru liniile de producție cu volum mic, sau dacă doriți să aveți un control mai mare asupra ambalării, înfoliatorul palet pe care îl oferim vă poate ajuta. Capabil de a se mișca atât verical cât și orizontal, aceste mașini ușoare se manipulează cu simplitate. Tot ce aveți nevoie să faceți este să înfășurați manual banda în jurul pachetului, iar apoi să folosiți mașina pentru a o strânge. Deși este „manual”, controlul adițional asupra abilităților de ambalare poate oferi siguranța produselor dumneavoastră în timp ce sunt depozitate sau transportate.

Cum să vă setați mașina de legat

În primul rând porniți mașina de bandat. Apoi, trebuie să ajustați alimentarea cu bandă și tensiunea benzii. Pentru a ajusta alimentarea trebuie să apăsați butonul „Feed”. Cu cât apăsați mai mult butonul, cu atât va fi mai lungă banda. Dacă mașina semi-automată de legat nu este în poziția „home”, apăsați butonul HOME pentru ca mașina să revină în poziția inițială. Mașina semi-automată de legat are un standard de siguranță ridicat, astfel încât dacă este deschis capacul unei mașini semi-automate de bandat, mașina se va opri automat din funcțiune.

How to use semi-automatic plastic strapping tool PP strap?

Dacă în mașină există bandă plastic, trebuie să o scoateți de pe rolă și să verificați dacă rola are capul în jos (dacă nu, trebuie să inversați poziția rolei) și să filați benzile prin partea inferioară a scripetelui A și prin partea superioară a scripetelui B. Treceți apoi banda prin roata C și filați-o prima dată în sus, în fanta D care se găsește în partea de jos, iar apoi filați-o vertical, prin rola de ghidare, spre distanța dintre role. Apăsați butonul FEED, după care benzile se vor distribui automat.

Benzi pentru mașina de legat

Unele mașini de legat folosesc polipropilenă sau o bandă PP mai scurtă, altele folosesc bandă polipropilenă sau PET, iar noi avem de asemenea și mașini de legat care folosesc bandă de hârtie sau OPP. Lățimea benzii poate varia. Majoritatea mașinilor de legat acoperă lățimi între 5mm și 15mm. Cu unele modele se pot folosi chiar și benzi mai late. Mașinile noastre semi-automate de legat bandă cele mai vândute (modelul HIPO) pot fi filosite pentru a lega benzi PP de lățimi diferite (de la 5mm la 15mm).

Mentenanța mașinii de legat

Vă rugăm să rețineți că nu oferim reparații la fața locului pentru mașinile semi-automate de legat. Totuși, furnizăm piese de schimb pentru mașina dumneavoastră de legat. În plus, vă oferim un manual de instrucțiuni detaliate și o schiță a pieselor de schimb.

Depozitarea și transportul mașinii de legat

Pentru transportarea mașinii de bandat la distanță mare, sau pentru depozitarea pe termen lung, trebuie folosit un ambalaj de lemn sau placaj, trebuie bine fixată mașina pe placa de suport, sprayata cu o soluție anti rugină, iar în ambalaj trebuie introdus un agent de absorbție a umidității. Nu așezați obiecte grele deasupra cutiei în care ați ambalat mașina. Nu transportați și nu depozitați mașina de legat cu capul în jos.