Mașini de baxat

Mașinile de baxat folosesc folie termocontractibilă pentru ambalarea produselor și cutiilor. În acest fel, este mai ușor vizibil aspectul produsului, iar estetica și valoarea produsului crește. Mai mult, folia protejează produsul împotriva șocurilor exterioare și împiedică fragmentarea, în special în cazul containerelor. Mașinile noastre de baxat pot tăia, termocontracta și înfolia în același timp. Setările pentru termocontractare și înfoliere pot fi ajustate foarte practic în panoul de control. Camerele mașinilor noastre de baxat au o structură solidă de oțel și electronice de ultimă generație ușor de utilizat din panoul de control. Ele au o masă de lucru mai mare și câteva detalii tehnice care le îmbunătățesc rezultatele. Mașinile noastre de baxat sunt ușor de folosit. Procesul de baxare a produsului în folie termocontractibila este foarte simplu. În primul rând, operatorul introduce produsul în folia stretch, îl plasează într-o cameră în care procesele de înfoliere și termocontractare au loc simultan. Dacă doriți să creșteți viteza procesului de înfoliere a produsului, termocontractarea este separată și va avea loc într-un tunel separat.

Mașinile de baxat au  ISO, CE,  și alte certificate necesare și sunt în conformitate cu toate standardele și normele UE. Prețul unei mașini de baxat variază în cadrul a câtorva mii de euro. Înfolierea termocontractibilă va proteja produsele și le va face să fie mai aspectuoase.

Oferim o gamă largă de mașini de baxat de înaltă calitate la prețuri accesibile. Pe site-ul nostru puteți găsi următoarele tipuri de mașini de baxat:

 • Mașini de baxat cu braț-L
 • Mașini de baxat automate cu sigilare laterală
 • Tuneluri termocontractibile
 • Mașini de înfoliat baxuri

Mașinile de baxat au garanție și sunt deservite în Europa. Asigurăm livrare rapidă la adresa dumneavoastră din România.

 • Aparat de ambalat în folie termocontractibilă B4255

  1,799
 • Mașină de baxat T5040

  2,899
 • AUTOSHRINK Automatic Shrink Wrapping Machine 55 x 45 x 15cm

  28,990

Despre mașinile de ambalat cu folie termocontractibilă

Shrink wrapper T5040

Ambalarea cu folie termocontractibilă este un proces care implică aplicarea unei folii termosensibile. Atunci când este încălzită, folia se contractă în jurul obiectelor pe care le înfășoară. Echipamentul de baxare este disponibil pentru o multitudine de produse de toate dimensiunile, și se găsește atât sub formă automată cât și semi-automată. La Crawford Packaging vă putem ajuta să găsiți mașina de baxat realizată în funcție de nevoile unice ale domeniului dumneavoastră de utilizare.

Versatilitatea și beneficiile multiple ale ambalării cu folie termocontractibilă rezidă în utilizarea lor pentru ambalarea un număr extins de produse și materiale.

Ambalarea cu folie termocontractibilă îndeplinește funcția cheie de protejare a bunurilor împotriva prafului, umidității și a mizeriei. Acest lucru este important pentru toate produsele, dar esențial pentru alimente și produsele farmaceutice. Datorită eficacității termocontractării, bunurile astfel înfoliate se vor păstra în condiții optime o perioadă mai lungă decât dacă ar fi expuse aerului.

De obicei, folia termocontractibilă este mai puternică decât suprapunerea mai multor straturi de folie, sau înfolierea cu folie stretch. Folia este bazată pe poliolefin, PVC, polietilenă, or polipropilenă. Ea se găsește la niveluri diferite de rezistență, grosime și transparență, astfel încât poate fi folosită pentru diferite produse, în funcție de greutate și de nivelul de protecție necesar, inclusiv în funcție de protecția împotriva luminii.

Shrink wrapping machine B4255Folia termocontractibilă își menține, de asemenea, foarte bine forma, astfel încât produsul este scos în evidență, un considerent principal pentru produsele de consum. Se poate observa cu ușurință dacă a avut loc vreo intervenție asupra produsului, sau alterarea lui, o chestiune de importanță primară când vine vorba despre brânzeturi, carne, semi preparate și produse farmaceutice, dar și în cazul fișicurilor de monede sau al documentelor sensibile.

În comparație cu cartonul și plastsicul, folia termocontractibilă este foarte eficientă pentru economisirea spațiului, neocupând mai mult loc în depozit, transport sau pe raft, decât produsul în sine. Este, de asemnea, mai ușoară, așadar e mai simplu și mai ieftin de manipulat și trasnportat. Este potrivită pentru produsele sau grupurile de produse de orice fel, formă și dimensiune. Se folosește adesea pentru baxurile de sticle sau conserve, ori pentru a combina produse într-un pachet multiplu.

Folia termocontractibilă se folosește adesea pentru înfolierea de tranzit și ambalarea de protecție pentru obiecte mai mari puse pe paleți, cum ar fi uși, sau chiar cărămizi. Se mai folosește pentru a înfolia schele, acoperișuri, mașini, microbuse, bărci și încărcături pe paleți.

Preț mașină de baxat

shrink tunnel wrapping machine SHRINK MAX

Prețul unei mașini de baxat depinde de mai mulți factori și de tipul de mașină de care aveți nevoie. Prețul unei mașini de baxat  variază de la câteva mii de euro la zece mii de euro. Prețul depinde de tipul de mașină de baxat, de numărul de obiecte baxate pe minut, de prezența sau lipsa tunelului termocontractibil, și de dimensiunea suprafeței de sigilat. De asemenea, un alt factor cheie îl reprezintă tipul de motor al mașinii de baxat.

Tipuri de mașini de baxat

Mașini de baxat cu braț-L

Mașinile de baxat cu braț-L sunt niște aplicatoare de folie termocontractibilă pentru produsele de dimensiuni mai mici. Un braț încălzit este ridicat și apoi coborât atunci când produsele trec pe dedesubt. Folia termocontractibilă este apoi încălzită și sigilată în jurul produsului. Acest lucru asigură că pentru fiecare produs se aplică cantitatea necesară de folie termocontractibilă.

Mașini de baxat automate

Mașinile de baxat automate sunt mașini de ambalat prin termocontractare care funcționează cu mișcare continuă la viteză mare. Un sistem de benzi transportoare mută produsele în interiorul mașinii în timp ce brațele mecanice taie și sigilează folia termocontractibilă. Ritmul continuu permite ca timpul de ambalare să fie mai scurt, iar sistemele de alimentare asigură o cantitate corectă de folie termocontractibilă care este aplicată.

Tuneluri termoncontractibile

Tunelurile termocontractibile reprezintă piesa centrală a sistemelor de ambalare prin termocontractare. Tunelurile termocontractibile mută produsele cu ajutorul benzilor transportoare în timp ce mențin o temperatură constantă. Acest lucru îmbunătățește procesul de ambalare prin termocontractare permițând un număr egal de înfolieri în jurul întregului produs.

Mașini de înfoliat baxuri

Mașinile de înfoliat baxuri folosesc un braț orizontal de înfoliere, pentru a sigila tăvi de produse cum ar fi conservele. O mașină de înfoliat baxuri permite realizarea unui tip secundar de ambalare pentru produse finalizate care trebuie ambalate împreună.

Cum funcționează o mașină de baxat?

Felul în care operează o mașină de baxat depinde de tipul de mașină de baxat implicat. Cele trei tipuri semnificative de mașini de baxat sunt: mașina cu cameră, cu braț-L și cu sigilare laterală.

O mașină de baxat cu cameră trece produsul înfoliat printr-un compartiment, sau cameră, unde folia termocontractibilă e pregătită pentru a fi înfășurată în jurul produsului. Compartimentul este încălzit, motiv pentru care folia se contractă, înfășurând produsul și formând un strat protector. Durata acestui proces depinde de grosimea foliei.

Mașina cu braț-L cu tunel este special concepută pentru cantități mai mari de produse, pentru că procesul de înfoliere al produselor este mai rapid. O opțiune ușor mai ieftină este o mașină cu braț-L cu cameră, unde întregul proces de ambalare cu folie termocontractibilă este realizat într-o cameră.

Mașina cu braț-L cu tunel are două brațe de sigilat care formează un „L” (de unde și numele). Folia termocontractibilă este înfășurată în jurul acestor brațe în așa fel încât să creeze un buzunar în care produsele să intre prin pliul format. Odată ce produsele ajung în pliu, celelalte trei laturi ale foliei termocontractibile se sigilează. Când produsul se află în totalitate în interiorul mașinii, poate începe procesul de înfoliere a acestuia. Produsul traversează apoi un tunel din linia de producție, care încălzește folia atașată produsului până când aceasta se fixează strâns pe produs.

În cele din urmă, mașina cu sigilare laterală reprezită cel mai rapid și versatil mod de ambalare a unor cantități mari de produse. Ele înfășoara produsele într-un tub continuu de folie, sigilând o parte a pachetului și separând unități individuale cu ajutorul unuei garnituri transversale. Mașinile cu sigilare laterală sunt disponibile în una din două configurații: cu două sau cu trei curele. O mașină de sigilat cu două curele e mult mai compactă (doar puțin mai voluminoasă decât o mașină cu braț-L) și elimină una dintre curelele de alimentare pentru a realiza sigilarea finală înainte de sigilarea laterală. Acestea sunt cele mai potrivite atunci când aveți nevoie să ambalați produse mai lungi dar nu vă puteți permite să extindeți lungimea linei de producție. Mașinile cu trei curele sunt pur și simplu mai voluminoase decât cele cu două curele și prezintă avantajul de spațiere a produselor înaintea intrării lor în zona de înfoliere.

Care sunt avantajele unei mașini de baxat?

Un alt avantaj important îl reprezintă faptul că mașinăria și materialele necesare ambalării prin termocontractare au costuri relativ mici. Producătorii mai mici și utilizatorii pot folosi mașini simple de baxat cu cheltuieli limitate, întrebuințând fie procese manuale, fie semi-automate. Cea mai mare investiție permite sisteme automatizate total, care ajută la economisire în sfera forței de muncă și la evitarea muncii manuale care e obositoare și repetitivă.

Eficiența crescută a mașinilor de baxat

Mașinile de baxat oferă o alternativă rapidă și eficientă a termocontractării manuale a produselor dumneavoastră. Mai de mult, angajații pierdeau timp valoros folosind pistoale cu aer cald pentru a provoca procesul de termocontractare. Cu ajutorul tehnologiei tunelurilor termocontractibile putem eficientiza procesul de termocontractare. Produsele înfoliate trec prin tunel pe o bandă transportoare, ceea ce asigură o termocontractare uniformă. Procesul hand-free permite un debit crescut și un timp de ambalare mai scurt.

Eliminarea arsurilor și incendiilor periculoase

Pistoalele manuale cu aer cald sunt adesea alimentate de propan, care poate fi foarte periculos. Operarea unor pistoale de aer cald la temperaturi de peste 600 grade Celsius poate cauza arsuri grave și incendii. Mașinile de baxat elimină aceste pericole prin menținerea căldurii în interior pe durata procesului de ambalare. Tunelurile termocontractibile au deschideri protejate și funcții de siguranță pentru a limita riscul accidentării angajaților, și a incendiilor.

Mașinile de baxat sunt mici

Recuperați-vă spațiul. Echipamentul de baxat poate avea dimensiuni mai mici decât alte metode de ambalare. Sistemul de baxare constă în două parți. Etanșatorul și tunelul termocontractibil. Aceste componente pot fi instalate una lângă cealaltă, sau la distanță mai mare, în funcție de spațiul disponibil.

Recuperarea spațiului odată cu deținerea unui sistemul de baxat nu se reduce la mașini. De multe ori, produsele ambalate își vor micșora dimensiunea. Această reducere în dimensiune va crește spațiul disponibil pentru depozitarea produsului. Acest beneficiu poate fi transpus direc în economii de cost, prin reducerea costurilor de marfă și creșterea volumelor de livrări.

Cum funcționează ambalarea prin termocontractare?

Mulți dintre noi nu ne gândim la felul în care funcționează o mașină de baxat, sau la felul în care folia ajunge să fie atât de bine fixată în jurul produsului. Are, de fapt, legătură cu manipularea și controlarea particulelor de polimer; polimerii sunt atomi lungi care se găsesc în plastic, unde sunt, în general dezorganizați și răsuciti, și deci nepotriviți pentru a acționa ca un înveliș. Atunci când plasticul este transformat în folie pentru ambalare prin termocontractare, moleculele sunt îndise într-un strat subțire, perfect pentru a fi înfășurat în jurul unui produs.

Această folie este apoi poziționată în jurul obiectelor care trebuie înfoliate. Atunci când este încălzită, folia se contractă, datorită faptului că temperatura ridicată face ca polimerii să revină la forma lor inițială încâlcită. Nivelul la care un polimer se contractă depinde de tipul de polimer: folia termocontractibilă PVC se poate contracta la 50% din dimensiunea inițială, în timp ce folia termocontractibilă de poliolefin se contractă mai puțin, în ciuda faptului că oferă o ambalare mai puternică decât PVC-ul.