Înfoliatori paleți

Oferim mașini semi-automate de înaltă calitate pentru înfoliat paleți, la prețuri accesibile. Mașinile noastre de înfoliat sunt stabile, fiabile, rapide și au ecran digital. Înfoliatorii paleți folosesc folie stretch LLDPE ca material principal pentru înfolierea încărcăturii stivuite pe paleți. Înfoliatorii paleți automați sau semi-automați au ISO, CE, și alte certificate necesare și sunt în conformitate cu toate standardele și normele UE. Prețului unui înfoliator paleți & semi-automat și automat variază în cadrul a câtorva mii de euro. Prețul unei mașini semi-automate de înfoliat depinde de mai mulți factori, pe care îi vom explica în descrierea de mai jos. Înfoliatorul paleți semi-automat vă va crește productivitatea și va grăbi procesul de înfoliere. În plus, înfoliatorii paleți pot fi folosiți în siguranță și sunt ușor de utilizat pentru angajați.

Mașinile de înfoliat semi-automate și automate sunt făcute din materiale de calitate superioară. Ele fac liniile de ambalare mult mai productive și pot grăbi timpul de ambalare cu mai mult de cinci ori. Mai mult, nu e necesar niciun efort uman. Mașinile de înfoliat automate și semi-automate sunt construite din materiale de calitate și vor avea o durabilitate de mulți ani. Investind în ele, veți grăbi procesul de ambalare și veți economisi costurile forței de muncă, reducând timpul necesar angajaților pentru a înfolia paleții.

Oferim o gamă largă de mașini de înfoliat de calitate superioară la prețuri accesibile. Pe site-ul nostru puteți găsi următoarele tipuri de mașini de înfoliat:

 • Mașini semi-automate de înfoliat
 • Mașini automate de înfoliat
 • Roboți de înfoliat

Mașinile de înfoliat au garanție și sunt deservite în Europa. Asigurăm livrare rapidă la adresa dumneavoastră din România.

 • Rampă de acționare pentru ambalatorul de paleți SMARTWRAP-X

  440500
 • Box Wrapping Machine P409

  1,299
 • Box wrapping machine SMARTWRAP B3 PRESTRETCH

  2,899
 • Mașină înfoliat SMARTWRAP-X

  2,999
 • Mașină de înfoliat paleți SMARTWRAP-X PRE-STRETCH

  3,499
 • Înfoliator paleți EASY-IN

  3,799
 • Mașină de înfoliat paleți SMARTWRAP X2 cu cântar 2000kg

  3,899
 • Înfoliator paleți EASY-IN PRE-STRETCH

  4,299
 • ROBI-600B Robot de înfoliere PREÎNTINDERE

  6,999
 • Mașină automată de înfoliere paleți SMARTWRAP X10 2000kg

  7,999

Pallet wrapping machinesDespre mașinile de înfoliat

În secțiunea de mai jos, vom răspune întrebărilor obișnuite referitoare la necesitatea unei mașini de înfoliat, gama de prețuri a mașinilor de înfoliat, felul în care mașina de înfoliat vă va ajuta în creșterea productiviății și grăbirea procesului de ambalare și avantajele pe care o mașină de înfoliat le prezintă.

Preț mașină de înfoliat

Prețul unei mașini de înfoliat depinde de mai mulți factori, însă, puteți să vă așteptați la recuperarea investiției în decursul a câtorva luni, dacă luați în calcul timpul economisit și creșterea producției. Prețurile mașinilor de înfoliat variază de la câteva mii de euro, la zece mii de euro. Prețul depinde de nivelul de automatizare a mașinii: dacă ea este automată sau semi-automată. De asemenea, un alt factor cheie îl reprezintă faptul că mașina de înfoliat are o interfață inteligentă de livrare om-mașină, un sistem cuprinzător de protecție de siguranță, modul IOT, etc…

Intelligent Pallet Wrapper SMARTWRAP-X PRE-STRETCHCum funcționează o mașină de înfoliat?

Înfolierea începe cu încărcarea paleților

Înainte ca procesul de înfoliere să poată începe, trebuie ca în primul rând încărcătura să fie montată pe palet. Odată ce paletul este încărcat, se înfoliază întregul ansamblu (paletul și încărcătura).

Asamblarea încărcăturii pe palet este un pas important. Dispunerea încărcăturii pe palet este esențială. Încărcătura nu trebuie să atârne peste marginile paletului sau să stea cu mai mult de patru inci în interior. Paletul în sine joacă un rol și trebuie să fie într-o condiție bună.

3 modalități de a aplica folia stretch

Există trei moduri în care se poate aplica folia stretch pe un palet cu produse:

 1. manual
 2. semi-automat
 3. automat la mare viteză

Înfolierea manuală se bazează pe oameni pentru a întinde folia peste încărcătură. Un operator asigură folia pe palet și apoi o învârte peste încărcătură.

Purtarea unei role grele cu folie în jurul paletului suprasolicită fizic, în special dacă se face așa cum trebuie. Imaginați-vă senzația neplăcută de amețeală dintr-un depozit supraîncălzit. Înfolierea manuală are, în general, cel mai mare cost al materialelor pentru că nu există o coerență a folosirii foliei și nici o pre-întindere substanțială. Este, de asemenea, dificil să înfoliezi astfel, constant, o încărcătură bună de livrat..

Înfolierea semi-automată se realizează cu două tipuri de mașini diferite – cu masă rotativă și cu braț rotativ. Încărcătura este plasată în sau pe zona de înfoliere, unde se aplică folia. Modelele cu masă rotativă vor roti încărcătura, în timp ce modelele cu braț rotativ vor roti brațul în jurul încărcăturii pentru a aplica folia.

Înfolierea automată la mare viteză se realizează similar cu modalitatea de înfoliere semi-automată, prin aplicarea efectivă a foliei pe încărcătură cu ajutorul unei mașini. Totuși, mașinile automate de înfoliat includ, în principiu, transportoare de alimentare și de ieșire pentru a realiza automat ciclul de încărcare pe mașină.

Intelligent Pallet Wrapper SMARTWRAP-X PRE-STRETCHEste vorba despre forța de conținere

Indiferent de tipul de mașină de înfoliat folosit, cel mai important lucru este ca forța de conținere să fie cea potrivită. forța de conținere reprezintă diferența dintre sosirea în siguranță și sub formă intactă a unei încărcături la destinație, și livrarea unei încărcături deteriorate și înfoliate necorespunzător. Ce este, așadar, forța de conținere?

Forța de conținere este ceea ce ține încărcătura într-o singură bucată. În mod oficial, este forța de înfoliere înmulțită cu numărul de straturi de folie. Forța de înfoliere este pur și simplu măsurarea tensiunii fiecărui strat de folie întins peste încărcătură. Straturile de folie reprezintă numărul de folii aplicate pe încărcătură la un moment dat.

Beneficiile deținerii unei mașini de înfoliat

Mașinile de înfoliat reprezintă o investiție excelentă pentru orice persoană care folosește folie pentru a lega, fixa și proteja un palet. Ele sunt folosite în producție, transporturi, logistică, de către oricine folosește paleți pentru transport. Există o mare varietate de avantaje asociate achiziționării unei mașini noi de înfoliat, dar cel mai important dintre ele este faptul că forța umană nu trebuie să fie implicată în înfolierea paleților, ceea ce crește productivitatea și scade costul muncii. În plus, noua generație de mașini de înfoliat sunt realizate cu materiale care sunt extrem de durabile și sunt rezistente la toți factorii externi, ceea ce extinde și mai mult durata de viața a mașinilor, ele fiind foarte ergonomice, fiabile și stabile. Un alt avantaj pe care îl prezintă mașina de înfoliat nouă și îmbunătățită, este sistemul cuprinzător de siguranță a protecției. Ea are un sistem care o împiedică să cadă, alarmă de rupere sau terminare a foliei, siguranță prin sistemul de înfoliere, presiune de vârf și dispozitiv de prevenire a rănirii. Aceste aspecte fac posibilă automatizarea înfolierii fără nicio grijă că ceva ar putea merge rău.

Mașini automate sau semi-automate de înfoliat

Mașini automate de înfoliat

Mașina automată de înfoliat nu necesită intervenția unui inginer nici în faza inițială de fixare a foliei, nici în faza finală de evacuare, paletul ajungând, de fapt, pe mașina de înfoliat cu ajutorul unei role care îl plasează în mijlocul platformei; odată ajuns aici, mașina de înfoliat începe înfolierea în funcție de programul presetat de către operator, iar odată procesul încheiat, paletul este evacuat.

Există mai multe tipuri de mașini automate de înfoliat. Ele se diferențiază în funcție de tehnologia folosită pentru înfoliere:

 • Mașini de înfoliat cu masă rotativă
 • Mașini de înfoliat cu braț rotativ
 • Mașini de înfoliat cu braț rotativ dublu
 • Mașini de înfoliat cu inel

Automatic Pallet Stretch Wrapper EASY-IN price

Mașini semi-automate de înfoliat

În cazul mașinii semi-automate de înfoliat, aplicarea foliei are loc sub supravegherea și cu intervenția muncitorului; operatorul trebuie să fixeze paletul și să taie manual folia; se va continua apoi cu ciclul programat de înfoliere, tăierea finală fiind realizată tot de către muncitor, la fel ca și evacuarea.

Mașinile semi-automate de înfoliat sunt apoi împărțite în baza operării și a structurii în:

 • Mașini cu masă rotativă
 • Mașini cu braț rotativ
 • Mașini mobile de înfoliat

Mașinile semi-automate de înfoliataplică o folie (de plastic) în jurul paletului pentru a-l proteja în timpul transportului, pentru a stabiliza încărcătura și pentru a o depozita în siguranță. Mașinile semi-automate de înfoliat folosesc folie de plastic stretch, un material flexibil care permite înfolierea stabilă a paleților, fără niciun pericol de răsturnare și fără provocări în timpul micării și al livrării.

Utilizarea folieiîn cazul mașinilor semi-automate de înfoliat  trebuie să aibă loc sub supravegherea utilizatorului sau administratorului. Cum mașina este semi-automată, sarcina de a pune paletul pe masă și asigurarea lui cu folia necesară, trebuie realizate de un angajat. După aceasta, mașina se va ocupa de ciclul de înfoliere programat în prealabil. După ce mașina și-a încheiat procesul, este din nou responsabilitatea angajatului de a tăia folia de pe palet și de a îndepărta paletul de pe mașină pentru a finaliza procesul de ambalare, sau, în acest caz, de înfoliere.

Avantajele folosirii unei mașini de înfoliat pentru înfolierea paleților dumneavoastră

O mașină de înfoliat vă poate ajuta să înfoliați paleți, cutii mari și containere, sau alte forme de produse care trebuie depozitate sau transportate. Înfolierea produselor dumneavoastră prezintă mai multe avantaje, inclusiv:

1. Protejarea bunurilor împotriva distrugerii, zgârieturilor, prafului și umezelii

Folosirea mașinii potrivite de înfoliat va garanta că produsele dumneavoastră sunt înfoliate astfel încât să se evite orice distrugere cauzată de de mizerie, praf sau umezeală.

2. Ușurința utilizării

Un sistem de înfoliere îl va menține pe operatorul dumneavoastră pe transpaletul foarfecă, ceea ce este în sine o măsură de siguranță. Conform unui sondaj recent, s-a descoperit că 20% din toate accidentele de transpaleți foarfecă implică persoane care se deplasează pe jos în depozit. Așadar, prezența operatorilor pe transpaleți îi menține la adăpost și concentrați pe sarcina în desfășurare. Înfolierea manuală cauzează răni de uzură, iar actualizarea prin folosirea unei mașini automate de înfoliat vă va proteja angajații.

Mașinile automate de înfoliat necesită foarte puțină intervenție din partea operatorilor lor. Paleții sau bunurile pot fi înfoliate prin simpla acționare a unui cablu de pe transpaletul foarfecă. În plus, mașina realizează o înfoliere constantă care este sigură și potrivită pentru transportare, în timp ce un palet înfoliat manual se poate cu ușurință răsturna și poate provoca deteriorarea bunurilor dumneavoastră și accidentarea supraveghetorului.

3. Economisirea timpului

Investind într-o mașină de înfoliat, veți economisi mult timp. Înfolierea manuală a paleților, cutiilor și altor produse poate fi obositoare și anevoioasă. În cele din urmă, înfolierea bunurilor dumneavoastră în cutii pentru depozitare sau transport, cu ajutorul unei mașini automate de înfoliat, vă va ajuta să economisiți mult timp și efort pe care le puteți folosi pentru a desfășura alte procese importante din afacerea dumneavoastră.

4. Reducerea costurilor foliei

În comparație cu înfolierea manuală, atât mașinile semi-automate cât și cele automate de înfoliat vă vor ajuta să economisiți bani în departamentul de costuri pentru folie. Mașinile automate de înfoliat au două role pentru folie, viteza de rotație a celei de-a doua role fiind mai mare decât a primeia, ceea ce face folia să se întindă. Acest lucru crește forța de tensionare a foliei și reduce costurile generale. Mașinile de înfoliat cu braț rotativ sunt mai eficiente.

5. Ambalare mai rapidă

Un înfoliator paleți care are activat controlul PLC va ajuta la grăbirea procesului de ambalare și la satisfacerea cerințelor de ambalare vrac din cadrul afacerii dumneavoastră. Înfoliatorii paleți de la Orion pot fi personalizați pentru a se potrivi cerințelor dumneavoastră specifice. Acest lucru este net superior alegerii unei mașini standard care are specificații, funcții și accesorii standard.

6. Înfolierea eficientă a produselor

Folosirea unui sistem de înfoliat pentru satisfacerea cerințelor de ambalare vrac ale afacerii dumneavoastră, va asigura consistență în înfolierea produselor dumneavoastră cu o întindere similară și cu o eficiență de altfel imposibil de realizat în cazul înfolierii manuale. Înfolierea manuală prezintă variații în întinderea foliei și în eficiența ambalării produselor dumneavoastră. Acest lucru înseamnă că mașina automată de înfoliat va asigura o mai bună ambalare a cutiilor, paleților și produselor în spațiul dumneavoastră de lucru.

7. Creșterea productivității

Cui nu-i place ideea de a termina mai multe lucruri într-un timp mai scurt? O mașină automată de înfoliat va direcționa afacerea dumneavoastră pe drumul spre eficiență. Operatorii dumneavoastră nu vor mai trebui să aștepte începutul și sfârșitul ciclurilor de înfoliere. Odată cu plasarea paletului pe banda transportoare, sau odată cu acționarea unui cablu, înfolierea începe și se finalizează automat.

8. Îmbunătățirea controlului inventarului

Stivuirea produselor similare în același loc fac inventarierea mai ușoară. Asta reduce, de asemenea, șansele separării produselor, ceea ce face ca inventarierea anevoioasă. În orice caz, foliile transparente permit scanarea directă a produselor, dacă folosiți un sistem de scanare.

Un sistem de înfoliere va aduce constanță și siguranță în linia dumneavoastră de producție, indiferent de dimensiunea și locația depozitului dumneavoastră. Dacă numeroasele beneficii ale unui înfoliator paleți v-au stârnit curiozitatea, puteți verifica azi linia noastră completă de sisteme automate de înfoliat, sau îl puteți contacta pe unul dintre specialiștii în produsele noastre.