Care este diferenta dintre ambalarea cu banda plastic si cu banda otel?

Care este diferenta dintre ambalarea cu banda plastic si cu banda otel?

Care este diferenta dintre ambalarea cu banda plastic si cu banda otel?

Ambalarea cu banda plastic

Când banda din polipropilenă din plastic (PP) și banda din poliester (PET) au fost inventate și utilizate pentru ambalare, acestea au înlocuit aproape complet ambalarea cu benzi de oțel. În special, acesta a fost înlocuita acolo unde nu exista niciun înlocuitor pentru ambalarea cu o bandă de oțel. Odată cu dezvoltarea benzilor de plastic, au crescut posibilitățile pentru o ambalare mai buna și mai eficienta. Diferențele dintre aceste două sunt descrise mai jos.

Battery strapping tool TES set PP strap + dispenser + battery + charger

Diferenta esentiala dintre banda de otel si cea de plastic

Alungirea nu este o caracteristică cheie a benzii de oțel. În schimb, banda de plastic are o alungire mai mare la un anumit interval. O caracteristică cheie a benzii de plastic este capacitatea sa de a reveni la forma originală. După ce am efectuat o anumită tensiune, întrebarea este: în ce măsură banda din forma alungită poate reveni la dimensiunea originală?

Încărcarea lemnului este un bun exemplu de tranziție de la utilizarea ambalarii cu benzi de oțel la ambalarea cu benzi din plastic. Este adevărat că, în acest caz, banda de oțel este mai eficientă, deoarece are o putere durabilă mai mare în asigurarea incarcaturilor mai grele, dar banda din plastic este cea care se întoarce rapid la forma inițială după ce a fost scoasă. Din acest motiv, care reprezintă și diferența cheie dintre cele 2 benzi, aceasta din urmă ar fi mai eficientă pentru exemplul de mai sus. Prin urmare, ținând cont de proprietatea elasticității, incarcatura din lemn este mai potrivită pentru a fi ambalata cu bandă din plastic. Anume, are o posibilitate mai mare de reglare a elasticității decât o bandă de oțel, a cărei caracteristică este elasticitatea, care nu include posibilitatea unei alungiri extreme și revine la forma inițială. Pentru a sumariza, banda de oțel este mai susceptibilă la rupere și slăbire la transportul mărfurilor. În acest caz, mărfurile rămân neprotejate. Este adevărat că benzile de oțel pot rezista la mai multă greutate, dar în multe cazuri, elasticitatea benzii este un factor mai important pentru a alege banda de plastic.

Trecerea de la legarea cu banda de otel la banda de plastic

Ambalarea cu benzi din plastic nu are o tradiție atât de lungă in comparatie cu ambalarea cu benzi de oțel. Odată cu dezvoltarea tehnologiei, această tranziție devine din ce în ce mai rapidă. Astfel, având în vedere producția de instrumente mai moderne și descoperirea de noi opțiuni de ambalare, banda de plastic va depăși complet oțelul într-un timp scurt. Majoritatea producătorilor de top recunosc că tranziția de la o bandă la alta este inevitabilă în ziua de azi.

Înțelegerea posibilităților de alungire, tensiune și recuperare

Pentru a înțelege cuvintele de mai sus, este necesar să înțelegeți condițiile de utilizare a benzilor. Tensiunea benzii se reflectă atunci când o tragem sau executăm o anumită presiune asupra ei. Când este întinsa până la un anumit punct, începe să se lungească și să se întindă. Odată delivată, singura întrebare este dacă va reveni la forma sa inițială. Abilitatea elasticității benzii este reflectată de cel mai mare punct de expansiune posibil, din care banda poate încă să se recupereze și să nu își piardă forma (aceasta este denumită și zona de lucru a benzii, sau altfel spus gama de anduranta).

COMBO Pallet Semi-automatic Strapping Machine price PP strap 9-19mm

Afla mai multe despre zona de lucru a benzii de plastic PP si a benzii de plastic PET

Zona de lucru a benzii variază considerabil de la bandă la bandă. Acesta arată cele mai bune performanțe atunci când se utilizeaza o singură bandă. Prezintă cel mai mare potențial de tensiune, unde alungirea benzii este maximă. În același timp, alungirea este încă suficientă pentru ca banda să revină la forma sa inițială.

Afla mai multe despre intoarcere la forma initiala (elasticitate) a benzilor de plastic PET si PP

Posibilitatea de a reveni la forma inițială depinde în principal de materialul din care este fabricată banda, de dimensiunea tensiunii care i se aplică și de lungimile acestei tensiuni. Dacă este o tensiune de scurtă durată, opțiunea de recuperare a benzii este mult mai mare. Cu cat executăm tensiunea o perioadă mai lungă de timp, cu atât este mai mică posibilitatea revenirii acesteia la starea inițială. Iată unul dintre cei mai buni candidați (adică cei care, după o lungă perioadă de tensiune, revin la forma originală cel mai rapid), o bandă dreaptă de buzunar din plastic.

Distribuie aceasta postare


Întrebare produs

Avem nevoie de următoarele informații pentru a pregăti o ofertă. Veți primi o ofertă pentru produs pe e-mail în curând.